Петра Недялкова, Павел Нохчев, Деси Стамболова - със злато от "Световната купа" в Торино

Петра, най-малката и най-успешната

Отвореният шампионат „Световна купа” Торино 2011 е първото участие на „Тангра” в календара на новата състезателна година и то е изцяло успешно за формацията.

С 11 изявени състезатели Дорина Инджова успя да подготви 28 танца в 4 от стиловете. Със златни медали се завръщат Петра Недялкова,Павел Нохчев, Деси Стамболова и малката група 12- 15 год. с танца „Мери Попинз”. Първите места на Петра са две – в стил танцово шоу и в танц модерн.

Шампионатът събра в големия спортен цетър на Торино около 3000 танцьори от различни страни – Полша, Чехия, Унгария, Русия, България и др. В трите дни на престижния форум те се състезаваха за Световната купа с стилове танцово шоу, класика, модерн, синхроденс, диско денс, хип хоп, салса, бачата, меренге, бели денс. Тангра са настанени в Риволи – старинен град с крепост и колеж. „Така и не успяхме да влезем в замъка да разгледаме, рано тръгвахме за залата, късно се прибирахме”, разказва Дорина Инджова. „В Италия много се танцува синхро денс и диско денс, както и салса, бачата и меренге, тъй като шампионатът е отворен, италиански състави прииждаха през целия ден и се записваха за участие. В синхро денс така на подиума излезаха към 40 състава, всичките със страхотни костюми, подготвени. Да сме на второ място значи много. Работим в този стил едва от година”, допълни хореографката. "Другият нов за формацията стил е танц модерн, където имаме втори и трети места."

Младите сили на „Тангра” Александра Драгова, Даниела Панайотова и Василена Борисова се състезават за първа година във възрастова група 12-15 години. Знайно е, че в този период танцьорите израстват съществено и се изграждат, затова разликата между 12 и 15 годишните не може да не повлияе, тя е видима дори в ръста им. Независимо от това нашите стигат до финалите и печелят медали при солата в 5 стила.

Павел Нохчев изпревари досегашния национален шампион, Ивайло Янев от Галаксико, и при конкуренцията на осем претендента за Световната купа си заслужи първото място и златния медал в Торино.

Танцово шоу

Соло жени до 11 год.
Петра Недялкова – I място

Соло мъже 12- 15 год.
Павел Нохчев „Гарван” - I място

Соло жени 12-15 год.
Александра Драгова "Легенда за Атлатида" – V място

Дует жени 12-15 год.
Александра Драгова и Петра Недялкова – V място

Малка група 12-15 год.
„Мери Попинз” - I място място

Соло жени над 16 год.
Десислава Стамболова „Кали, богинята войн” - I място
Петя Вълчева - III място място

Дует над 16 год.
Десислава Стамболова и Павел Нохчев - III място място

Модерн

Соло жени до 11 год.
Петра Недялкова – I място

Соло жени 12- 15 год.
Даниела Панайотова – III място
Александра Драгова  - IV място

Дует жени 12-15 год.
Александра Драгова и Петра Недялкова – III място

Соло жени над 16 год.
Десислава Стамболова  - VI място

Соло мъже 12- 15 год.
Павел Нохчев  - II място

Дует над 16 год.
Десислава Стамболова и Павел Нохчев - III място

Малка група 12-15 год. - II място

Бели денс
Соло жени 12- 15 год
Даниела Панайотова – II място

Соло жени над 16 год.
Гюлер Айдън - III място

Синхроденс
Над 16 год. - II място

Диско денс
Соло жени 12- 15 год
Александра Драгова  - VI място

Деси Стамболова
Журито не бе никак благосклонно към изящната Алекс. Тя показа силна психика и орязването на оценките и не попречи да стигне до финалите. Във възрастова група 12-15 за това се бореха 23 момичета, което значи изиграване, полуфинал и финал.

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини