Хероинов тартор иска кардиолог в ареста

Юсуф Хашим бе оставен зад решетките в началото на юли тази година

Арестуваният като организатор на канал за трафик на хероин Юсуф Хашим ще бъде прегледан от кардиолог в следствения арест. Това реши днес хасковският окръжен съд, който разгледа искането му за промяна на мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. Пред магистратите бе представена епикриза от болница „Токуда“, от която става ясно, че Хашим страда от сърдечно заболяване. Според адвокатите му в документа има данни за миокарден инфаркт.

Съдът уважи искането за допълнителна експертиза и поиска от директора на хасковската болница да назначи кардиолог, който спешно да прегледа Хашим в ареста и да прецени дали състоянието му позволява да остане зад решетките. Съдебното заседание бе отложено за четвъртък.

Бандата на пловдивчанина Юсуф Хашим бе спипана с 53 кг. хероин на Капитан Андреево в началото на месец юли тази година. Групата пренасяла през границата наркотика в туби с перилен препарат. Организаторът Юсуф Хашим имал склад и магазин в ромската махала на Пловдив, където пристигала стоката.

Според МВР мулетата пренасяли от Одрин за боса си в Пловдив различни стоки – храни, бебешки пелени, перилни препарати, цигари. По собствените им признания упражнявали тази дейност от повече от година. Пак по техни признания за туба с перилен препарат получавали по 5 лева. За по-дребните стоки – по лев-два.

Сашко от Ямбол – невинна жертва на ситуацията

 В тази хероинова афера замалко да падне и една невинна жертва на обстоятелствата – небезизвестният за граничари и митничари Сашко от Ямбол.

Едно от мулетата усетило, че полицаите са го надушили и изхвърлило от колата своя бидон. Идващият след него дребен трансграничен амбулант Сашко го съзрял и не повярвал на късмета си – цяла 30-литрова туба с „Доместос“ лежи на пътя без надзор. Сграбчил я веднага, но след минута му налетели ченгетата. На въпроса чия е тубата, Сашко отвърнал „Моя е“ и сам се набутал между шамарите. Оказало се, че в нея има порция от пратката - 17 кила хероин.

Разследващите обаче бързо се досетили, че Сашко от Ямбол е злощастна жертва на обстоятелствата и след кратък престой зад решетките го освободили.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини