7 искания за касиране на изборите

Откритите във Войводово бюлетини, три дни след изборите, стана причина за две жалби с искане за касиране на вота

7 жалби с искания за касиране на изборите са внесени в Общинската избирателна комисия до момента, съобщи председателят и Веселина Тенчева. Днес жалбите ще бъдат внесени в административния съд, който ще се произнесе в 14-дневен срок. Решението може да се обжалва пред ВАС.

Две жалби има подадени за село Войводово. Едната е от Зоя Миронова БСП, а другата е от общинскиялидер на червените Иван Станчев. Мотивите са, че вотът е опорочен, след като в шкаф в стаята на изборната секция, бяха открити 50-тина бюлетини 3 дни след приключването на първия тур. В него, конкурентният кандидат Илями Бефа от ДПС спечели с 2 гласа 278/276 спрямо Миронова. В жалбата има и допълнително искане - да се спре изпълнението на решението на ОИК, с което за кмет на селото се обявява Илями Бефа.

Жалба има и за кметските избори в село Брягово. Тя е от кандидата на ГЕРБ Петрана Василева. 3 жалби има за село Динево. Кметските избори се оспорват от Чанко Чанков от ГЕРБ, но и от Николина Никова, Хасан Асенов и Калоян Сергеев, също претенденти за кметството. Партия Зелени също се жалва от резултатите от вота. Припомняме, че в Динево имаше сбъркани номера в интегралната бюлетина като партията на Зелените и Екогласност имаха един и същ номер за кандидат-кмет. Това наложи спешно отпечатване на нови бюлетини, което пък забави с часове изборният процес. Накрая останаха хора, които не успяха да гласуват.

Последната жалба е от лидерa на Екогласност Емил Георгиев. Той иска касиране на вота за общински съветници на Хасково.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини