Нова Надежда с рекорд: 281 гласували от 280 в списъка

Те са тъмносини.....

Хасковското село Нова Надежда е с над 100 % избирателна активност на местния вот. Математиката за малко не бе променена от беглия поглед на протокола на гласуването. Там са записани 281 гласували от 280 в избирателният списък. Един всъщност е бил дописан, в последния момент. Така с резултат 281/281, хасковското село е пълният рекордьор по избирателна активност в областта. 100%-овият резултат се повтори и в димитровградското село Светлина, но там имаше само 50 гласоподаватели.

Населението в селото е предимно ромски и традиционно гласува ударно. За огромно съжаление на избраникът им, ¼ от подадените гласове за кмет на община са недействителни, като повечето са некоректно попълнени. От което май най-много губят СДС и ДСБ. Оказа се че Нова Надежда е тъмносиня. От 220 действителни бюлетини за общински съветници, цели 74 са посветени на синята идея. Запознати обясняват, че умилението към "Демократичните" е от Костово време. Тогава министър-председателя дойде на крака в съседното константиново да подари магарица на баба Марушка. Нейната умря в пожар и женицата се оплакала на премиера че си нямала никаква живинка.

Вотът за кмет в Нова Надежда пък е поделен между ГЕРБ и Георги Иванов със сериозна намеса на Златко Марчев. Това което няма в Нова Надежда е....ДПС. Само 1/ един/ е гласувал за Движението и за кмет и за Обс.

Избирателната активност по селата значително превъзхожда 57-те процента в градските секции. Явлението е обичайно-хората от село са по-дисциплинирани и не пропускат избори.

Г.Христов

Синята идея е жива в надежда и Константиново
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини