Емил Георгиев иска касиране на изборите в Хасково

Емил Георгиев (първият отляво надясно) иска изборът на общински съветници да бъде обявен за недействителен

Председателят на ПК „Екогласност“ Емил Георгиев иска касиране на вота в Хасково. В жалба до Административния съд, която подаде днес в 14.00 часа, той поиска изборът на общински съветници да бъде обявен за недействителен.

След балотажа тази неделя Георгиев най-вероятно ще оспори и резултата от кметските избори.

„Правя избори от 1991 година, но такава липса на организация, хаос, манипулации и безпрецедентно купуване на гласове не съм виждал, каза на пресконференция лидерът, който бе в общинския съвет 4 мандата.

Емил Георгиев бе кандидат за кмет и първи в съветническата листа на политическия клуб, но претърпяха пълен крах и не успяха да спечелят дори едно  място в местния парламент.

„Очаквах, че в новия общински съвет ще влязат 2-3 съветници от „Екогласност“. Водихме чиста кампания, но в тези избори в Хасково морал нямаше-купуваха се и гласове и секции, каза още Георгиев.

„Бъдещето на тази община се решава от хора, готови да продадат и децата си за 50 лева. От тези, които не плащат данъци, ток и вода. Никога не бях виждал подобно стълпотворение от роми в изборни секции, разгорещено коментира той.

Избирателите в много секции в общината като в селата Въгларово, Гарваново, Родопи, Козлец, Брягово и секция № 37 бяха лишени от конституционното им правото да гласуват поради липса на бюлетини, пише в жалбата си до съда Георгиев. Друго доказателство, което той посочва, е сгрешена бюлетина за кандидат-кмет на село Динево, което спира гласуването в изборния ден от 13.00 до 20.00 часа и 120 избиратели не успяват да упражнят своя вот.

Още едно сериозно нарушение цитира в жалбата си лидерът на „Екогласност“ - липсата на бюлетини в някои секции в продължение на часове. В много секционни комисии са давани по две бюлетини за кмет, вместо по една, а друга за избор на общински съветници, е друг аргумент да поиска касиране на вота Георгиев.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини