Бебето Найден с родители до месец

Найден ще има ново семейство до месец

До месец бебето Найден, което бе открито премръзнало на стълбището в блок на площад „Лебеда“, ще бъде осиновено. „То е здраво и е българче, което ще помогне бързо да си намери нови родители.“, информира шефката на дирекция „Социално подпомагане“ Грета Иванова. Детето вече е вписано в регистъра за осиновяване. Родителите на момченцето още не са открити.

„Ако се появят след месец, няма да могат да си върнат детето, тъй като осиновителната процедура е окончателна.“, допълни Иванова. „Ако потърсят детето си по-рано, ще бъдат направени тестове, за да се докаже, че те са родителите. Ще понесат цялата тежест на закона, за това че са подхвърлили детето си, след това ще вземем решение, каза още социалната шефка.

Само едно дете под годинка е осиновено през септември. В регистъра за осиновяване са вписани 3 изоставени деца, 55 нови семейства са заявили желание да отглеждат дете от дом.

От дирекция „Социално подпомагане“ допълниха, че проектите им за изграждане на центрове за деца с увреждания са одобрени от ресорното им министрество. След като получат финансиране такива центрове ще бъдат построени до социалната дирекция в Харманли, в кв. Черноконеве в Димитровград. В Хасково е избран терен до АГО, но проблеми със собствеността могат да осуетят изграждането му там.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини