Ще има ли най-накрая ремонт на улиците Банско и Угърчин?

Ул. "Банско" сега изглежда така

Ремонтът на улиците "Банско" и "Угърчин" все още не е започнал, въпреки че се очакваше това да се случи до края на месец  август.

Днес вече е 1-ви септември, а жителите на двете улици все още тръпнат в очакване за ремонт. „Общината за пореден път не си спази обещанието. Павирането на улицата уж трябваше вече да е започнало.  Трябваше да започне до края на месеца, а все още не се случва нищо“, оплакват се живущи на ул. Банско.

Преди близо година Община Перник дава обещание на пернишките банскалии, че улицата ще бъде ремонтирана през 2010 година. Това така и не се случва. Преди по-малко от месец поредното обещание гласеше, че улицата ще бъде павирана и се очаква същинската дейност да започне до края на август.

 „Има ли някаква основателна причина пред сградата на общината да са струпани 20 машини, ангажирани с асфалтирането на участък от 50 метра ?! В същото време да се дават обещания за асфалтиране, павиране, рециклиране и ремонтиране на пътища в града и това с години ?!“,  надоумяват гражданите.

От Община Перник обясниха, че в началото на следващата седмица започва и павирането на ул. "Банско", а от документалния старт до реалния има период от около една седмица.

Сходен е и проблемът с улица "Угърчин". „При дъжд дупките се пълнят с вода и щом мине автомобил пръска портата с кал“, оплакват се граждани.

До края на месеца на улица "Угърчин" трябваше да започне изкърпване на настилката. Дупките обаче все още са там.

От общината ни отговориха, че ремонтът на улицата е част от общ договор за пътно поддържане, сключен в началото на годината след конкурс с фирма "Пътища и съоръжения" АД - София. През август по график е започнало изпълнението на ремонтите и по график и ул. "Угърчин" е планирана за понеделник 5-ти септември .

ул. "Банско"
ул. "Угърчин"

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини