Днес е най-щастливият ден в годината

Днешният ден е най-щастливият в годината, твърди в.„Дейли мейл“. Група британски психолози са изчислили, че комбинацията от числата 6-7-8 носи късмет и хубаво настроение. Затова съветват на 6-ия ден от 8-ия месец от годината точно в 7 ч. вечерта да се усмихнете широко и да повикате добрите мисли. Учените са убеденит, че точно тази конфигурация носи щастие. Като добавим факта и че 6 август се пада събота, това усилва хубавите вибрации. Според данните на социологическо проучване, проведено сред 10 хиляди участника, 35 % от анкетираните посочват съботният ден като най-хубавият в седмицата. Вероятно защото повечето от тях го свързват с почивка и добре прекарани мигове със семейството.

20 на сто от участниците в анкетата пък определят август като най-приятният месец в годината, имайки предвид слънчевото време и сезонът на отпуските. Изследването сочи и още, че 33% от разпитваните започват пълния релакс едва в събота вечер, след 19 ч.

Позовавайки се на тази социологическа информация професор Джеф Бийти от Манчестърския университет определя именно комбинацията 6-7-8 като перфектна възможност да разведрим живота си – топло августовско време, възможност за отпуск и време за релакс. В неделя нещата се преобръщат коренно и представата за идващия понеделник и новата работна седмица започва да трови ведрите мисли.

Затова наслаждавайте се на съботата и прогонете лошите мисли, съветва професорът.

dartsnews.bg

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини