Харманлиец гепи колелото на министерско хлапе. Преглед на регионалния печат

Харманлиец гепи колелото на министерско хлапе, пише в анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 3 страница. Луксозният велосипед, струващ 812 паунда, или 1 818 лв., бил задигнат от черноморски курорт. Крадецът обаче бил забелязан и описан на криминалистите от Бургас, които успели да влязат в дирите му. Вчера колегите им от Харманли открили колелото и задържали мъжа. Хлапето пък било син на заместник министър на транспорта, велосипедът бил подарък от дядо му.

1000 на тест за СПИН за полугодие, водещо заглавие на първа страница. Информацията е от регионалната здравна инспекция.

Новата ТЕЦ със 130 МW мощност, друг акцент от първа. Инвестиционното намерение бе одобрено от РИОСВ-Хасково.

Ничии мрежи оставят селата без напояване, акцент от 2-ра. Става дума за напоителните канали, които се оказват ничии. Според шефа на „Напоителни системи” те са на общините. Общините обаче май не подозират за това.

Още три аптеки искат да продават наркотични вещества, друго заглавие от страницата.

Търсят с полиция пушачи в „Печатницата”, дописка от трета страница. Сигнал за пушене в сградата на бившата печатница предизвикал проверка на здравната инспекция, откъдето пък повикали и полицай. Не намерили никой, натъкнали се само на пълен пепелник до автомата за кафе. Там обаче се намират офисите на адвокати, а с тях не е лесно да се заяжда човек, пък бил той и здравен инспектор. Един адвокат на място веднага би пледирал, че пуши цигарата, а не той.

Какво да правим с маломерната и наднормена риба? Заглавие на 4 страница. Отговорът на този фундаментален въпрос – от Щерю Щерев, проф. по рибарство и аквакултури.

За Бога, хора, гласувайте, темата на 5 страница.

Двама от Димитровград на европейското във Варшава, акцент от спортната страница. На 9 август в полската столица започва първенството по борба за кадети. В българския национален отбор са включени Димитър Иванов и Виктория Бобева от Димитровград.

Златка Тимонова с BG рожден ден, акцент от 8 страница.

Хореографката на „Златна Тракия” тази година ще празнува в родината, нещо, което не се било случвало отдавна поради редовните за началото на август турнета на състава.

Това бяха основните теми в днешния брой на „Хасковска Марица”.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини