10-те най-интересни музикални събития до края на годината

И тази година България ще посрещне едни от най-големите музикални звезди.

Те ще зарадват своите фенове в различни части от страната. ТВ Европа изготви списък с десетте най-горещи събития до края на 2011 година, които си заслужава да бъдат посетени.

1. SPIRIT of Burgas

12-ти до 14-ти август

SPIRIT of Burgas е духът от бутилката, която ще откриеш на брега на Черно море – върху пясъка на Централния плаж на Бургас. Тази година бъди там на 12 август – към 7 на свечеряване, за да отвориш бутилката и да пуснеш духа на свобода.

И това лято SPIRIT of Burgas ще полети в свободния си полет над пясъка и над морската шир, ще обгърне дърветата и алеите в Морската градина. Това е най-мащабното музикално събитие в България, създадено и развиващо се по Европейски стандарти, отговарящо на същинската дефиниция за фестивал. А същинският фестивал означава не просто концерт на редуващи се банди върху една или две сцени, а специално изживяване на специално сътворено кътче. При това изживяване траещо повече от вечер – две.

SPIRIT of Burgas е фестивалът, на който няма дъжд, кал и мръсотия – само мек пясък, августовска жега, топли морски вълни, крясък на гларуси и чайки, бански, много усмихнати хора, отпуснати и релаксиращи... с две думи: купон без край!

На 12, 13 и 14 август 2011г. SPIRIT of Burgas ще се случи за IV път.

2. ARMIN VAN BUUREN

11-ти август

Най-големите имена от световната електронна сцена приеха поканата на Yalta Club и ще се включат в лятното турне на клуба, озагавено Solar Summer Festival. За 10-тото юбилейно издание на фестивала от Yalta са подготвили няколко мега партита на Слънчев бряг, които ще превърнат курорта в най-горещата парти дестинация на Балканите. На 11 август финалът на Solar Summer Festival е запазен за рекодьора по титли диджей № 1 за последните четири години – големият Armin Van Buuren. Няма друг диджей, който може да се сравни с успехите и с милионите фенове, които има холандската мега звезда.

3. FERRY CORSTEN

19-ти август

Холандският Trance гений FERRY CORSTEN пристига в България за парти на Cacao Beach, Слънчев Бряг Носителят на множество DJ награди, считан за DJ-я на DJ-ите, той пристига в България по покана на Loud Concerts и Cacao Beach. Ексклузивното парти ще се проведе в разгара на летния сезон на 19 август на Cacao Beach, Слънчев Бряг.

4. GIPSY KINGS

1-ви октомври

След далечното им гостуване през 1993 г. , Кралете на Фламенко музиката се завръщат в България в оригиналния си състав, за да изнесат незабравим концерт пред българската публика на 1 Октомври, в зала Универсиада в Столицата от 20ч.

5. LOCO DICE & DUBFIRE

5-ти август

На 5-ти август за първи път родните фенове ще видят на една сцена двете най-актуални техно величия – Loco Dice и Dubfire. Желани гости на най-големите в света фестивали за електронна музика, те съгласуваха програмите си, за да дойдат вкупом на Solar. И двамата по отделно са размазвали феновете в Yalta Club, ред е да посрещнем с тях изгрева и на черноморския бряг.

6. Аплолония 2011

27-ми август до 5-ти септември

Празниците на изкуствата Аполония 2011 ще се проведат в Созопол от 27 август до 5 септември. Както винаги досега, фестивалът ще представи постиженията на българските творци през последния културен сезон, новите тенденции, интересни виждания и съвременни интерпретации в различните видове изкуства. Ще пристигнат и известни чуждестранни артисти и музиканти.

Ще има над 30 концерта на солисти и състави, между които Камерен ансамбъл Софийски солисти и Теодосий Спасов, световно известния саксофонист Чико Фрийман и Триото на Фриц Пауер, Духовия квинтет на Българското национално радио, младата перкусионистка Виви Василева, Камелия Тодорова и J.P.3, култовите български групи Зона Ц и Акустична версия, Милчо Левиев и китариста Душан Богданович, Иво Папазов и оркестър Тракия и много други.

7. ARASH feat. Rebecca

3 септември

MTV звездата Араш в София със специален концерт през Септември.

Световноизвестният персийски принц с шведски паспорт ще пее за българската публика на 3 Септември в зала Универсиада, в столицата, по покана на ME Music.

Това ще е първият самостоятелен концерт на Араш на родна земя и второ гостуване в София. Звездата пристига у нас заедно с чаровната Ребека, балет от екзотични танцьорки и музиканти, за да ни представи най – големите си хитове ‘Boro Boro’, ‘Pure love’, ‘Tike tike kardi’, ‘Arash’, ‘Temptation’, ‘Broken angel’, ‘Suddenly’ и др.

8. CLUB DES BELUGAS

16-ти и 17-ти септември

На 16-ти и 17-ти септември, от 22.00 часа, музикантите ще изнесат два концерта с вокалистката Бренда Бойкин по повод откриването на новия сезон в най-добрия клуб за жива музика у нас.

CLUB DES BELUGAS е един от водещите ню джаз проекти в Европа. Успешно обединява съвременен лаундж и ню джаз с бразилски ритми, суинг и американски соул от 50-те, 60-те и 70-те на миналия век. Уникална изобретателност, енергия и професионализъм са водещи в изпълненията им, а съвременното им звучене и новаторството, което придават на познати джаз стандарти ги превръща в любимци на голяма част от аудиторията.

9. ON! Fest 2011

16-ти до 18-ти септември

От 16 до 18 Септември в Интер Експо Център ще се проведе първият български младежки фестивал. Музика, танци, технологии, скейт, графити, гейминг, конференции и нинджи. Това са само част от атракциите, които ви очакват на ON! Fest през месец септември. Фестивалът е разделен на 6 тематични зони: Aniventure ON!, Street ON!, Dance ON!, Party ON!, Summit ON! и Technology ON!.

Party ON! – В тази зона подготвяме две вечерни партита. Първото е в партньорство със „Строежа”, които ще се погрижат за удоволствието на любителите на живата музика и акустичния звук Втората вечер е в партньорство с “HMSU”, които ще зарадват всички фенове на drum’n’bass и dubstep звученето.

10. Инди Зара

16 ноември

„BEAUTIFUL TANGO” на Инди Зара на живо в София на 16 ноември.

Очаква ни опияняващ пустинен ритъм изящно смесен с рокендрол и блус. Поетична магьосница, раздаваща на сцената еднакво добре радост и тъга, приятна за ухото гласова бленда, соул, джаз, реге и твърди вокали. Запознайте се с Инди Зара и нейното оригинално и деликатно чувство за музика, с нежен китарен съпровод, с привкус на цигански ритъм между нотите и намек за Блус с главно Б, със силни, интимни, поетични вибрации и кадифен тембър.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини