Правят дигитални портрети на стари къщи в Дъждовница

15 студенти от Университета за архитектура, строителство и градоустройство от София участват в традиционното лятно евроучилище с. Дъждовница.

От 17 до 25 юли бе първата лятна практика на студентите от УАСГ в Дъждовница. Те направиха архитектурно заснемане, паспортизация и дигитализация на най-старите къщи в селото, както и на местната джамия с цел тяхната възможна реновация и реконструкция. Това стана възможно след подписания меморандум за сътрудничество между Арт движение КРЪГ и Катедрата „История и теория на архитектурата” с ръководител доц. д-р арх. Георги Станишев.

3D визуализации и черно-бели проекти, създадени от участниците в евроучилището, ще бъдат представени през м. септември в Артгалерията в Кърджали. Най-добрите решения ще бъдат използвани като част от предпроектно проучване за бъдещи финансирания по европейски програми.

Дигиталните „портрети” на къщи ще бъдат качени в интернет – като рекламен и информационен ресурс за любители на предизвикателствата, каквито осигурява тази туристическа дестинация в Източните Родопи.

Kardjali.bgvesti.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини