Кърджали отново с детска кухня

След 17 години Кърджали отново има детска млечна кухня. Лентата преряза кметът на общината инж. Хасан Азис. До него бяха енорийския свещеник отец Петър, районния мюфтия Бейхан Мехмед, заместник-кмета Елисавета Кехайова, специалисти от общината, разработили проекта, строители, директори на социалните служби в Кърджали.

Детската кухня е под шапката на Домашния социалния патронаж в града и откриването и е част от проект по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013. Общата стойност на договора е 1 125 982,59 лв., като 100% са гранд. Съфинансирането от страна на Европейския фонд за регионално развитие е 957 085,20 лв. С реализирането му 200 социално слаби жители на община Кърджали могат да получават топла храна. Отделно с новата придобивка - Детска млечна кухня, се посрещат нуждите на най-малките жители.

"През последните 15-20 години младите родители, бабите и дядовците бяха вече позабравили детската млечна кухня. А тази услуга не е случайно хрумване. Идеята за нея бе реализирана преди това в 4 детски градини в Кърджали. От многото проекти, които реализирахме, този за Домашният социален патронаж и детската кухня са най-важните, най-човешките и се радвам, че те се оценяват по достойнство от ползвателите на услугите”, каза преди да пререже лентата на новата социална придобивка кметът инж. Хасан Азис.


Крайните бенефициенти на проекта са 1200 социално слаби жители на община Кърджали, 371 човека с физически увреждания на различна възраст и 740 представители на техните семейства.

Kardjali.bgvesti.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини