Огнян Иванов и Милко Багдасаров излизат срещу Хасан Азис

Огнян Иванов от листата на ГЕРБ и Милко Багдасаров от името на Коалиция за Кърджали ще се изправят срещу Хасан Азис на предстоящите местни избори. Целта и на двамата е един от тях да  достигне до балотаж, за да може след това с общи усилия на двете формации да преборят сегашния градоначалник.

   Огнян Иванов ще бъде окончателната номинация на формацията, чийто гръбнак е ГЕРБ. Той е общински съветник и лидер на Политически клуб „Тракия”. След като Светия синод не разреши на отец Боян Саръев да се кандидатира за кмет ,Огнян Иванов остана единствен фаворит от ГЕРБ за надпреварата.

Милко Багдасаров е желания в БСП кандидат. Това стана ясно още по време на номинациите в кварталните партийни организации. След като д-р Марин Мухтаров не прие да бъде издигнат от Коалиция за Кърджали, партийния актив впери поглед в Багдасаров. Според социологическо проучване поръчано от левицата, той има шансове да стигне до балотаж.

  Хасан Азис е безспорният любимец на електората на ДПС. Хората масово издигат неговата кандидатура на общоселските събрания. Освен него се номинират още Елван Гюркаш и Раиф Мустафа. Очаква се централния съвет на ДПС да има последната дума. Според социологически сондаж ако Хасан Азис е кандидатът на ДПС за кметския стол той ще спечели още на първия тур с 60,8 на сто от гласовете.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини