Пипнаха незаконен качак за 35 бона на пазара в Кърджали

Двама пласьори на незаконно нарязан тютюн спипаха полицаите в Кърджали при акция на пазара.”Търговците” са арестувани с 41,6 кг.накълцан с гилотина тютюн. Служителите на реда са иззели още тон и половина листа и низи от депа на предприемчивите кърджалийци. Конфискувана е и гилотина за рязане на зеленото злато. В ареста е 31- годишен мъж,а съучастникът му 50 годишен жител на града е освободен, поради влошено здравословно състояние. Това съобщи на брифинг директорът на областната дирекция на МВР в Кърджали комисар Валери Баранов. Той поясни, че арестът е извършен в рамките на операция по  контрол на търговията с акцизни стоки. Според закона търговията с тютюн подлежи на специален контрол. Частни лица имат право да продават непреработена продукция, но не и нарязан тютюн на дребно,  предназначен за пряка консумация. Акцията е извършена под надзора на Районна прокуратура. Протоколите са в Районния съд.Комисар Баранов поясни също, че притежанието на  низите непреработен  тютюн, намерени в двамата търговци, не е криминално деяние. От Прокуратурата ще преценят какво да се прави с тази” стока „. Цената й възлиза на 35 000 лева, ако бе нарязана и продадена. Килограм качак върви по 35 лева. Тютюнът е от сорта Джебел басма и е много качествен, подчерта комисар Баранов.

Шефът на ОД на МВР каза още, че от седмица следят двамата пласьори. Те са част от голяма група, продавала стоката и зад пределите на областта. Търгувано е от есента на миналата година. Натрупаната печалба е за десетки хиляди левове.

Двамата търговци са се водели като безработни. Основното им занятие е било да продават качак. Съхранявали го на две места,независими едно от друго.

 Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини