Полицията разкрива с 10 на сто повече кражби в Кърджалийско

    Двойно са намалели грабежите в Кърджалийско за първото полугодие на тази година в сравнение с миналата ,съобщи шефът на Областната дирекция на МВР Комисар Валери Баранов.Няма извършени криминални убийства,няма и въоръжени грабежи.

Общо 631 са криминалните престъпления от началото на годината до сега.Те са с 16 по малко от миналата година. Кражбите продължават да са 50 % от посегателствата върху собствеността на гражданите. Те бележат ръст и полицията предприема спешни мерки,включително и превантивни, подчерта Баранов. За това и разкриваемостта в сравнение с първото полугодие на миналата година е нараснала с 10 на сто. Лек спад бележат  домовите кражби. Снижени 2,5 пъти са хулиганските прояви.Полицията е обходила самотните хора по селата и е набелязала мероприятия за опазването им от посегателства. В нашата област няма убийства и изнасилвания на самотници, както в други части на страната.

  Според комисар Баранов има ръст на кражбите на вещи и части от автомобили. Два пъти са увеличени и заевителските материали срещу пласьори на дрога. Заловени са 230 грама канабис и 82 грама кокаин.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини