Гласят отец Саръев за кмет на Кърджали?

   ГЕРБ в Кърджали сондира възможността да издигне за кмет Кръстителя на Родопите отец Боян Саръев. Според гербери най после е намерена обединителната фигура, която може да се изправи срещу Хасан Азис.  Анализ на областната структура на партията сочи,че тя може да събере на първи тур 18 000 гласа и да отиде на балотаж, който да спечели.

 Все още не е известно дали отец Саръев би приел да се кандидатира. Факт е обаче, че при последната си визита в града дясната ръка на Бойко Борисов –Цветан Цветанов се отби при него на разговор.

  Социологическите проучвания сочат, че ГЕРБ стартира предизборната надпревара с подкрепа от 14 до 17 на сто. Отец Саръев обаче може да привлече гласовете на тракийци и на националистите от „Атака”. Това прави общо над 10 000 гласа. Още бюлетини се очакват от селата, където герберите смятат да издигат кандидати за кметове.

 Кандидатурата на отец Саръев не се приема еднозначно. Българи мохамедани смятат да не гласуват, изразявайки несъгласие с мисията му в Родопите. Други директно биха подкрепили кандидата на ДПС. Не е ясно и как отец Саръев ще дръпне гласовете на българските турци по селата в своя полза при един чисто мажоритарен вот.

 Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини