Кърджалийци с три медала от републиканското по Да Дао

Кърджалийският Спортен клуб по бойни изкуства “Да Дао” с инструктор Сохай Алпер Мюмюн се представи много силно на Републиканския турнир по Да Дао в Пловдив. Нашите състезатели се завърнаха с един златен и два бронзови медали.

Халил Устов  стана шампион при мъжете до 70 кг, а Велко Велков до 90 кг спечели бронзов медал. При жените Радостина Лулова до 60 кг взе бронзовото отличие.

Отборно СКБИ  „Да Дао” се класира на второ място след тима на  Пловдив.

Турнирът е изключително атрактивен и е един  от най-добрите  състезания по бойни изкуства, които се провеждат в България.

Това е поредното участие на възпитаниците на инструктора по бойни изкуства  „Да Дао”  Сохай Алпер Мюмюн в състезание. Тренировките на клуба се провеждат във физкултурния салон на СОУ "Отец Паисий" .В момента  в СКБИ  „Да Дао” – Кърджали тренират около 45 практикуващи  от 5  до  40  годишна възраст. Състезателите участват в първенствата със собствени средства.

Да Дао е високпрогресивен стил на модерните бойни изкуства, той е стил от най-нов вид, синтезиращ постиженията на ударните стилове от рода на карате и хватовите практики от рода на борба и джудо. Той е създаден върху традицията и е носител на най-градивните тенденции в областта на бойните изкуства. В него са съчетани опита на традиционните системи и достиженията на съвременната спортна наука и биомеханика.

Гюнер Шукри

Текст за снимка: Отборът на СКБИ „Да Дао”-Кърджали.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини