Бунт назрява в ГЕРБ-Джебел

Бунт назрява в общинската организация на управляващата партия ГЕРБ в Джебел. Членът на ръководството на общинската структура Илия Бонев обвини в отрито писмо местния лидер Мюмюн Хабил в етническа чистка на партийните редици. Възмутен съм от действията на Хабил пише до Кърджали бг вести Илия Бонев. Според Бонев местния лидер на ГЕРБ иска да го отстрани от ръководството на организацията, единствено заради етническия му произход. Бонев е българин мохамеданин от село Припек,Джебелско. Той е единственият българин в ръководството на ГЕРБ в Джебел. Член е на партията от четири години. Избран е в общинското ръководство през май 2010 г.

 Ето какво пише Илия Бонев”Освен етническото ми различие с другите членове от общинското ръководство на ПП  ГЕРБ Джебел , аз не виждам никаква друга причина за действията на председателя Мюмюн Исмаил с цел моето отстраняване”.

Недоволството на Бонев може да доведе до срив в организацията на ГЕРБ в Джебел твърдят хора от Припек. Там управляващата партия иска да издигне свой кандидат за кмет, който да надделее над ДПС. Недоволството сред българите мохамедани може да повлияе на вота в Припек.

Кърджали бг вести

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини