Гости обсадиха Дом „Майка и дете”, затрупват го с дарения

Гости обсаждаха два дни Дома за медико-социални грижи за деца в Кърджали, заради Деня на детето.Много млади хора посетиха малчуганите със специфични потребности,които се отглеждат в дома.Сред гостите на децата бяха и представители на фирма ESCOM Ltd.Те предизвикаха истински фурор, подарявайки на децата разноцветни балони. Малчуганите искрено се забавляваха, подхвърляйки си балоните. Те се търкаляха на земята и се затрупваха с разноцветната радост.

 От името на компанията шефът на офиса в Кърджали Христина Николова поднесе на децата голяма торта. Те естествено първо посегнаха върху хрупкавите къщички, животинки и борчета, украсяващи лакомството.

  Не сме виждали нашите деца така да се забавляват. Не сме очаквали, че балоните могат да им доставят такава радост, казаха от персонала.

   Най- сериозното дарение на малчуганите от дома по случай празника направиха от Младежкото ДПС в Кърджали. Младите хора събраха пари и купиха със собствени средства прахосмукачка и килим. Общинският лидер Байрам Байрам сподели,че инициативата е възникнала спонтанно и младежите без проблеми са отделили средства.

Имахме голяма нужда от това дарение, сподели Невена Петкова от дома.

  Специално за Деня на детето малчуганите бяха подготвили сериозна музикална програма. Те дълго репетираха.Тържеството се проведе на открито. Гостите го изгледаха с интерес. Специално за малките домакини имаше купон. Те бяха зарадвани с много лакомства. Всички се забавляваха в детската дискотека. Малчуганите дори прекалиха със сладките и отказаха обяда.

  За празника дома бе посетен от журналисти от вестник”Нов живот”, ученици от СОУ”Йордан Йовков”, СОУ”Петко Р.Славейков”, Професионалната гимназия по икономика, студенти от филиала на Пловдивския университет. Те им донесоха много лакомства.

  Надяваме се, че големият интерес към дома ще привлече спонсори, които ще обновят детската площадка в двора.Тя е най-старата в местните детски заведения и има спешна нужда от ремонт, споделиха от дома.

 Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини