Йовковци купуват подаръци за децата от Дома в Кърджали

С „Приказка за доброто” малките предприемачи от  ІІ а клас на СОУ„Йордан Йовков” откриха поредицата от прояви, посветени на Коледа. Това бе една особена, но интересна приказка, в която имаше: феи, джуджета, малка кибритопродавачка, Снежанка, зла царица, говорещо огледало, Снежната кралица, Герда, Кай, певци и танцьори. Всичко, за което разказаха децата имаше едно послание: „Повярвайте в магията на Коледа и тя ще направи чудото!“ Убедителното изпълнение на децата разплака присъстващите – родители, учители, ученици, гости. За всички стана ясно, че малките ученици имат големи сърца. Доказателството за това разкри класната им ръководителка, госпожа Чаушева, която оповести решението на децата, взето след разгорещени дебати. С час от парите, получени от продажбата на изработените от тях сувенири, картички и сурвачки,  да закупят подаръци за децата в неравностойно положение от Дома в Кърджали.

Друга част от средствата предприемачите възнамеряват да оползотворят за спортната площадка в двора на училището, а ако спечелят достатъчно – да се позабавляват и самите те. Преди да започне втората част на проявата – празничният базар – директорката на училището, г-жа Кюпрюджиева, поздрави всички участници за положения труд, пожела им успех на базара и весело посрещане на празниците.

Първите купувачи на изделията на предприемачите се оказаха техните родители,  които не за първи път са съпричастни с инициативите на своите деца.

Клуб „Журналист”

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини