Хасан Азис печели изборите на първи тур,сочат сондажи

Хасан Азис

Кметът Хасан Азис би спечелил местните избори в Кърджали още на първия тур, ако вотът е днес. Това сочат резултатите от социологически сондажи, поръчани от различни политически формации в града. Градоначалникът има подкрепата на над 60 на сто от избирателите, научи Кърджали бг вести. Всеки друг кандидат на ДПС ще трябва да се яви на втори тур, твърдят осведомени за резултатите от анкетите.

  Днешните социологически сондажи не са изненада. Преди година обстойно социологическо проучване показа, че Хасан Азис се ползва с подкрепата на 63 на сто от жителите на общината. Още около 20 на сто му даваха доверието си частично.

  Изследването сочи, че градоначалникът е харесван от хора от различни етноси, заради усилията си в благоустрояването на града. Над 80 на сто е подкрепата за Водното огледало,  което стана повод Хасан Азис да бъде даден на съд.

  Опитите за черен пиар срещу него не са снижили рейтинга му, отчитат наблюдателите.

   Активисти на ДПС твърдят, че от управляващата партия ГЕРБ ще търсят служебна победа срещу градоначалника. Герберите възлагат големи надежди на евентуална осъдителна присъда, която ще изкара кмета от играта му за трети мандат. Не е изключено да последват и още дела, които да го изтощят психически и да му попречат за надпреварата наесен, твърдят от местната централа на ДПС.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини