Петранка Мавродиева стана учител на годината по български

На пищна церемония в София се проведе награждаването на най-добрите учители по различни учебни дисциплини в национален мащаб. Церемонията е традиционна и се организира от Международната фондация "Св. св. Кирил и Методий". Тази година в присъствието на всички членове на Съвета на фондацията за най-добър учител по български език и литература в България бе обявена преподавателката от СОУ "Петко Рачов Славейков" Петранка Мавродиева. Президентът на фондацията Петер Фишер - Апелт лично връчи почетната грамота и наградата на изявената учителка. Поощрителна награда за преподавателската си дейност получи и Донка Хаджиева от СОУ "Отец Паисий". Така на практика и двете награди по български език и литература отпътуваха за Кърджали.
Учениците на г-жа Мавродиева са постоянни участници в националните кръгове на олимпиадите по български език и литература. Самата тя е изключително деен човек и преподавател, със стремеж към повишаване на собствената квалификация, новатор, който умее да подготви възпитаниците си за изява на най-високо ниво. Учебните часове са структурирани нетрадиционно, с включване на елементи от българския фолклор и театралното изкуство. Учениците, на които преподава, придобиват не само знания по учебния предмет, но и умения за справяне в различни ситуации. Петранка Мавродиева е носител на призови места от национални конференции, вкл. от конференцията "Училището - желана територия на ученика" с разработката си "Слово и пешеходен туризъм". Активен участник е и в организирането на ежегодните национални ученически туристически събори в гр. Кърджали.
Изключително развълнуван, в изказването си пред членовете на Съвета директорът на СОУ "П. Р. Славейков" Милко Багдасаров сподели, че е най-щастливият директор, тъй като за втора поредна година учител от повереното му училище е обявен за учител на годината. През 2010 г. тази гордост изпита преподавателят по математика и ръководител на Школата към училището Вълчо Милчев. Неговото име е споменавано неколкократно и по време на тазгодишната церемония, с изключително уважение и почит, особено от страна на акад. Петър Кендеров, тъй като постиженията на славейковските математици всяка година стават все по-големи и се считат за феноменални, идвайки от общообразователно училище, а не от математическа гимназия.
При честването на 24 май в СОУ "Петко Рачов Славейков" тази година Петранка Мавродиева и Вълчо Милчев бяха на официалната трибуна в училището, редом до официалните гости.

Нешка Шопова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини