СДС: Борисов печели от етническите сблъсъци, прави се на помирител

Дора Христова

Случаите на етническа и религиозна конфронтация през последните дни са част от лош сценарий, който има за цел да извлече дивиденти за предстоящите избори. Основният печеливш от този сценарий е премиерът Бойко Борисов, който иска да се представи за помирител на нацията. Последните му изявления , поставящи на една плоскост поведението на ДПС и „Атака” са явно доказателство за това. Факт , е че и двете формации явно или негласно са готови да го подкрепят в президентската надпревара. Това заяви за Кърджали бг вести общинският лидер на СДС в Кърджали Дора Христова. Тя разпространи декларация от името на сините, която остро осъжда последните актове на насилие:

„Съюзът на демократичните сили-Кърджали категорично осъжда етническото и религиозно противопоставяне на предстоящите местни и президентски избори. Създаването на единни фронтове,каквито се готвят да образуват управляващите в Кърджали и поведение като това на Волен Сидеров-„Атака”,цели спечелването на гласове с цената на етническия мир”.

 В документа се подчертава още:”Подобно поведение е опасно,особено за етнически смесените райони и показва липса на държавническо мислене”.

  „Настояваме местната власт в лицето на кмета на Кърджали и държавната чрез Областния управител,назначен от ГЕРБ, както и службите отговарящи за реда и сигурността на гражданите да гарантират, че няма да водят политика на етническо и верско противопоставяне и да осъдят всяко действие на агресия, дори когато то е инсценирано от собствените им членове”, пише още в декларацията.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини