Румен Христов в Кърджали:Готов съм на балотаж с Бойко Борисов

Румен Христов

500 000 гласа още са нужни на десните партии в България за да се явят на балотаж на президентските избори. Те ще дойдат от тези близо един милион негласуващи българи през последните години ,имащи дясна ориентация. Ключът към спечелването им е обединението на десницата. Това заяви в Кърджали кандидатът на СДС за президент на страната Румен Христов. Той каза,че е готов да се изправи срещу Бойко Борисов на балотажа. Безспорно Борисов е силна кандидатура, каза още Румен Христов.

Три политически сили ще са основните претенденти за президентството: БСП, ГЕРБ и десницата. За нас основен опонент е левицата, а основен конкурент управляващата партия, подчерта Румен Христов. Той заяви, че избирателите очакват обединение на десницата. Десните не гласуват за нас,  защото сме разделени на личностна основа, отбеляза Румен Христов.

  Той се надява във вътрешните избори за определяне на кандидата на десницата да се включат около 150 000 симпатизанти. Това ще легитимира и ще даде самочувствие на нашия претендент, подчерта Христов.

Ако бъде избран ще бъда различен, прагматичен и диалогичен президент, врече се синия кандидат. Той отбеляза, че е различен защото няма нищо общо с ДС и БКП; прагматичен,защото се вслушва в мнението на хората, а те недоволстват от ниските доходи,високите цени, безработицата и битовата престъпност и диалогичен, защото ще замени конфронтацията с дипломация.

  По отношение на опитите да бъде нарушен етническия мир в страната Румен Христов подчерта, че поведението на лидерът на „Атака” Волен Сидеров е  непристойно , неприемливо и недопустимо. Ние сме мултиетническа държава и толкова години не сме допуснали стълкновения, припомни кандидатът на сините за президент.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини