„Родопи” стана областен шампион по футбол

Отборът на „Родопи” от Момчилград спечели шампионската титла в областното първенство по футбол за мъже. В двубой от предпоследния 21-и кръг възпитаниците на играещия треньор Ерол Мехмед победиха тима на „Здравец”от село Груево със 7:1 и затвърдиха лидерската си позиция, която заемаха и преди тази среща. Момчилградчани вече имат 46 точки в актива си, докато вторият „Джебел” е с 40. Хеттрик за „Родопи” направи Тончо Стефанов. Останалите голове реализираха Сезгин Али, Мустафа Садула, Тамер Мустафа и Гюрай Аптула. Почетното попадение за гостите от Груево бе дело на Ергюл Юсеин, който вкара уникален гол от центъра.

След последния съдийски сигнал на рефера Владимир Евтимов председателят на Областния съвет на БФС Тургай Али връчи шампионската купа на капитана на „Родопи” Гюрай Аптула. Двубоят беше наблюдаван от кмета на община Момчилград инж. Ердинч Хайрула и председателя на Съдийската комисия към ОС на БФС Мюмюн Рамадан.

Въпреки подмладяването „Родопи” беше отборът с най-постоянна игра в областното първенство, като допусна само една загуба в изиграните досега срещи и заслужено зае първото място. Надявам се тимът да вземе участие в квалификаците за попълване на Югоизточна „В” група, които ще се изиграят в началото на месец юни в Пловдив. Смятам, че мястото на момчилградчани е в по-горна група, заяви Тургай Али.

Той допълни, че до края на месеца ръководството на „Родопи” трябва да заяви дали ще участва в баражите за влизане във “В” група.

Припомняме, че миналогодишният областен лидер „Юнак” от Ардино загуби в първия кръг на квалификациите от отбора на „Стралджа” с 1:3.

Гюнер Шукри

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини