Касим Дал:Грешен съм че бях в ДПС

Грешен съм. Аз се извиних за всичко, което направи ДПС за тези 20-21 години. Участвал съм в едно зло, което трябва да бъде унищожено, заяви бившият заместник на Ахмед Доган Касим Дал пред bTV.

По повод изявленията на Доган, че му е осигурявал чадър 20 години, Касим Дал заяви, че не дължи на никого нищо, а ДПС лидерът е “един обикновен доносник и предател”.

„За него властта е далавера. За него партията е хазна или софра“, заяви бившият втори човек в ДПС.

Той сравни ДПС с „нещо, много по опасно от БКП на времето – партия не от ленински, а от сталински тип“. Дал бе категоричен, че никога не се е борил за кресло и никога не е бил в изпълнителната власт.

По повод критиките, че излезе с остра позиция, чак след като бе свален от ръководния пост в партията, Дал заяви: „Винаги съм имал различно мнение и съм се борил вътре в ДПС да променя нещата“.

По думите му депутатите агенти на Държавна сигурност винаги са го отвращавали, но на Доган му трябват такива хора и назова агент Вергил, агент Павел, агент Сидер (псевдоними на част от депутатите на ДПС).

Касим Дал каза още, че никога не му се е налагало да купува гласове предизборно.

По отношение на автобусите, пристигащи от Турция преди всеки вот, той обясни, че ДПС винаги се е грижело за тези хора. Грижата се състояла „най малкото в това, че се срещахме с тях“.

По думите му хората, пристигащи с автобуси от Турция, сами са си купували билетите за пътуванията.

Днес.бг

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини