ДПС поиска имунитета на Сидеров

Народният представител от ДПС Четин Казак призова министър-председателя да се разграничи ясно и недвусмислено от партия „Атака" и лидера й Волен Сидеров, но не така срамежливо, както го е направил вътрешният министър Цветан Цветанов.

Това заяви самият Казак по време на възпоменателен митинг по случай 22 години от възродителния процес, организиран от ДПС в село Пристое, област Шумен.

Депутатът от ДПС се обърна към главния прокурор на страната Борис Велчев с искането да упражни правомощията си и да свали имунитета на Волен Сидеров. Според Казак станалото в петък пред джамията Баня Башъ в София е престъпление по член 162 от НК - за подбуждане на етническа и религиозна вражда и омраза.

„Крайно време е Сидеров да бъде съден за всичките си антинародни прояви", подчерта депутатът. „Все още има хора и организации, които са против това всички български граждани да са равноправни и да изповядват свободно своята религия", каза още той и допълни, че ДПС ще продължи да защитава правата и свободите на всички граждани на България.

„Нашите хора не се уплашиха от лагерите и затворите, няма да се уплашат и сега. Не се уплашиха от Тодор Живков, няма да се уплашат и от Волен Сидеров", заяви пред присъстващите кметът на Каолиново Нида Ахмедов.

Пред присъстващите на събитието бившият депутат от ДПС Ахмед Хюсеин заяви, че си пожелава някой ден етнически турчин за президент на България.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини