Винят инициатор на подписка срещу Хасан Азис в психотормоз

Пейчо Пашов

Пейчо Пашов,инициаторът на подписката срещу кмета Хасан Азис за премахването на атракционите на паркинга пред стадион „Дружба” бе обвинен в психологически тормоз. Срещу него скочи съседката му Светла Сапунджиева. Пашов е домоуправител на бл.8 на ул.”Стадионска”в Кърджали. Името му нашумя с подписката , подкрепена от 600 души и дузина домоуправители, която той връчи на градоначалника за преместването на площадката с атракционите от стодион „Дружба”  на терен до Пазара. Пашов обеща масови протести на съседите си, ако Хасан Азис не се вслуша в мнението им.

 Една от съседките му обече не само не е склоннна да протестира,тя директно вини Пашов в еднолични действия като домоуправител. В писмо до Кърджали бг вести Светла Сапунджиева пише: ”Съгласно чл.51 от Закона за управление на етажната собственост консумативните разходи се разпределят равномерно между всички живущи, но на практика не се получава така.Сумите се определят от няколко човека по тяхно усмотрение. На първия етаж се събират по 1,20 лв.за асансьор и на всеки следващ етаж се увеличават което противоречи на закона. Потърпевши сме аз и моето дете на 10 г., защото живеем на последния етаж и според тях трябва да плащам по 3,00 лева за мен и отделно по 3,00 лева за детето плюс по 5,00 лева за предстоящи ремонти, за които нищо не се знае”.

 Спорът за пари с домоуправителя води до сериозен конфликт. Сапунджиева твърди:”Подложени сме на постоянен психически тормоз от страна на домоуправителя Пейчо Пашов, че ако не плащаме ежемесечно горепосочените суми,ще бъдем изхвърлени с детето от собственото ни жилище, че ще дойдат на работното ми място да ни злепоставят, ако не им се подчинявам. Не допускат приятелчетата на сина ми във входа да си играят, все едно входът е тяхна собственост. Настройват съседите срещу мен и детето ми.”

  През уикенда домоуправителят Пейчо Пашов свиква общо събрание на съседите за да порицаят Сапунджиева. Тя се недоумява как присъствието на съкооператорите е обявено за пожелателно, а нейното за задължително. Искат да се разправят с мен, заявява Сапунджиева.

Според Пейчо Пашов събранието е проведено в съответствие със закона. Целият блок е настръхнал срещу Светла Сапунджиева.Тя е единствената, която отказва да плаща вече цяла година вноските за асансьор и ремонти, заяви за Кърджали бг вести домоуправителят. Той отхвърли категорично обвиненията в психически тормоз. Това не е истина. Сапунджиева е подтиквана към тези си действия от майка си, смята Пашов. Според него, ако младата жена не престане да се конфронтира със съкооператорите си може да се достигне до саморазправа от тяхна страна. Той заяви,че със случая е запознал лично кметът Хасан Азис. Консултирал се е с общински служители. Пашов каза,че очаква санкция по чл.57 от Закона за управление на етажната собственост срещу Сапунджиева. Той предвижда глоба от 50 до 150 лева за граждани, които не изпълняват разпорежданията на Общото събрание на блока.Общото събрание констатира ,че Сапунджиева саботира действията му. Ние искаме тя да бъде санкционирана и дължимите суми събрани със съдия- изпълнител,каза още Пашов.

 Винаги съм работел за съзиданието, а не за конфронтацията.Надявам се случаят да бъде решен в рамките на закона, подчерта домоуправителят за Кърджали бг вести.

Георги Кулов

Светла Сапунджиева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини