Касим Дал стяга Движение,гласи кандидати за изборите

Политическо движение, но не и партия е готов да създаде Касим Дал. Решението ще се вземе в края на май на среща в София. Това станяа ясно след дебата му  със симпатизанти в Кърджали. Според съратникът му Корман Исмаилов движението вече е стартирало по места с поредицата от срещи,които се провеждат в цялата страна.

   Основната цел на бившата дясна ръка на Сокола е да изрита доносниците на Държавна сигурност от редовете на Движението за права  и свободи. Обещавам  Ви, че това ще стане,  каза в Кърджали Касим Дал. Неговите съмишленици са готови да издигнат алтернативни кандидати на тези спуснати от Доган в общините, където ДПС има силни позиции. Ще регистрираме кандидатите или като независими или ще ги номинират граждански сдружения, подчерта Касим Дал. Тай призова да се бойкотират всички хора от ДПС издигнати за кметове и съветници които са били агенти или доносници на Държавна сигурност.

   Дал подчерта , че не е троянски кон на Бойко Борисов. Нямаме никакви тайни договорки с никого. Това, което правим е публично. Бихме се договаряли само пред медиите. За нас най-важно е доверието на хората, подчерта Корман Исмаилов.

  Над 800 души присъстваха на срещата в залата на драматичния театър „Димитър Димов”. Повечето бяха външни хора-от страната и от Турция. Сред местните преобладаваха младежи. Имаше и бивши активисти и кметове на ДПС като Ахмед Юмер от Крумовград и Алиосман Яшар от Джебел.

  Към нас гравитират и настоящи съветници и председатели на общински съвети, но ги е страх да дойдат за да не ги изключат от ДПС и не ги репресират, каза Корман Исмаилов.

ДПС се превърна в нещо по- лошо от БКП. сяването на страх е основна политика на

Доган, каза Дал.

  90 на сто от присъстващите в залата на театъра декларираха, че са членове или симпатизанти на ДПС.

  От името на дошлите изселници Енвер Хатипоглу,досегашен координатор на ДПС за Турция каза,че от 2001 г. Доган отказва среща с организациите на живеещите в южната ни съседка български граждани.Той не им е казал едно благодаря за гласовете, които даваха за ДПС,възмущаваше се Хатипоглу.

  Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини