Цецка Цачева похапна баница в Кърджали,обеща зелник на електората

   Постната пица  беше  за миналата  година , сега вече можем да си позволим   зелник, баница с коприва, лучник и други вкусотии. Така  Цецка  Цачева  отговори на въпроса, вкусна ли е кризисната баница. Тя  уточни, че когато е направена и с много любов не може да не бъде вкусна. Председателката на  НС и министърът на  икономиката Трайчо  Трайков  разгледаха  и опитаха на д 170  баници, подготвени от домакините  за  Майския  фестивал „Бъдеще с традиции”  в Кърджали.Фестивалът се организира по инициатива на областният управител Иванка Таушанова със съдействието на областния лидер на ГЕРБ и народен представител Цвета Караянчева.Той съвпадна по време с визитата на бившата дясна ръка на Доган –Касим Дал в Кърджали.

На въпрос на журналисти ще има ли принцип на уседналост в Изборния кодекс,председателката на Народното събрание отговори:Ще има принцип на  уседналост, но той няма да бъде повече от 6 месеца  за предстоящите местни  избори.

 След решението на Конституционния съд , който призна принципа  на  уседналост и че той не може да бъде по – дълъг от 6 месеца, така както повелява Венецианската комисия и други  актове на нашите европейски партньори, НС се съобрази и прегласува предишното предложени е за по –дълъг срок за  уседналост,  обясни  Цачева .

 По  думите й само с правила без да има  воля , изборният туризъм, един  чисто български патент, не  може  да се избегне.Тази негативна практика може да се преустанови само, ако всички партии имат воля да не се допуска подобни случаи. 

       Цачева подчерта, че местните органи трябва да се избират от хора, които имат връзка с населеното място и този принцип, трябва не сам да се осъзнае, но и да се внушава от партиите на избирателите.

 Цецка  Цачева бе на посещение в  Кърджали заедно с министъра на  икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.Те участваха в първия  Майски фестивал   „Бъдеще с традиции”, с който символично бе открит новия туристически сезон .

   По време визитата Цачева  посети манастирския комплекс „Успение  Богородично”„ кв. Гледка, централната джамия , а  в ранния след обед се изкачи и на Светилището на  Орфей край Татул .

Ирина Алексиева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини