Словесна баталия между ДПС и ГЕРБ,Караянчева отвръща на удара

Срещата на Касим Дал с обществеността на Кърджали предизвика истинска словесна баталия между ДПС и ГЕРБ.Публикуваме отговорът на Цвета Караянчева,областен лидер на герберите на становището на Движението за права и свободи.

„Със завидно усърдие колегите от ДПС търсят шифъра към някакъв зловещ балкански  трилър,  в който според тях, главните действащи лица са ГЕРБ и Касим Дал. Истината обаче е съвсем прозаична - нито политическото минало, нито  политическото бъдеще на г-н Дал са тема в дневния ред на ГЕРБ. Отношенията му с ДПС може и да ухаят на арсеник и стари дантели, но недоумявам защо в тези семейни войни, бива намесен и ГЕРБ. Жалко е, че един фестивал на бита, културата, фолклора и туризма, каквато е идеята на форума „Бъдеще с традиции” бива омаскаряван в аванс, заради нечии политически комплекси. Несериозно звучи, че структура, припознаваща се като най-силната организация на ДПС в страната, се бои да не я дестабилизират и то хора, които са си „направили „харакири” и тъй или иначе „ще потънат в забвение”.  Разбираем е страхът на ДПС, че собственият му електорат ще прогледне за злоупотребите, клиентелизма и  пословичното прахосничество на своите вождове и рано или късно ще развенчае митът за правата и свободите. Вместо да търси скелети в гардероба обаче, „по-здравословно” за ДПС би било да варди собствената си кошара. И да я проветрява от време на време, че липсата на достатъчно кислород току-виж отвела доскоро послушните при „отстъпника” Дал. Поведението на ДПС натрапчиво напомня историята за инките и колелото – знаели са за какво служи, но никога не са го използвали, да не би прогресът да разбие системата отвътре. Докато един ден дошли конквистадорите и съсипали империята.

Наскоро ГЕРБ бе виновен за побоя над сина на един политически лидер, сега правим завера с Касим Дал, дали пък не стоим и зад земетръса в Япония?!

Що се отнася до механичното пришиване на „гербери” като вербовчици и парламентьори, ГЕРБ не е забавачница и всеки е свободен да изповядва нейните принципи. В наши дни политическото брокерство се е издигнало в ранг на професия, и то доходоносна. Стига да не се практикува от политически аутсайдери и службогонци. Но в ДПС това си го знаят. Ако все пак преглътнете гнева си, елате на фестивала „Бъдеще с традиции”. Той е за всички.  Няма да ви искат партиен билет или клетва за вярност”. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини