Кърджалиец от Филиала предсказва бляскавата кариера на Първанов

Точно преди 15 години кърджалиец предрекъл на Георги Първанов, че ще стане президент на страната.  Това станало на среща в тогавашния учителски институт. Настоящият държавен глава тогава бе народен представител от Кърджалийския многомандатен район. Той лобираше за преобразуването на полувисшия учителски институт във филиал на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Човекът който заръчал на Първанов да се кандидатира за президент и  предрекъл, че ще осъществи тази цел е тогавашния директор на института доц.Иван Костов.

Този факт ще бъде напомнен на държавния глава по време на визитата му в Кърджали на 20 май. Първанов идва за да присъства на 50-годишния юбилей на Филиала на Пловдивския университет. Той ще участва в академично тържество в театъра ,което ще започне в 11 часа.

Студенти и преподаватели организират шествие, което ще спре пред театъра за да посрещне президента. Ще бъде предвождано от гвардейците от Езиковата, мажоретките на „Паисий” и духовия оркестър. Студентите са подготвили специална програма, която представя историята на висшето училище от неговото създаване до наши дни.

След обед в Бизнесикубатора ще има научна конференция. В нея ще участват светила на науката като акад.Васил Гюзелев, проф.Иван Куцаров,доц.Запрян Козлуджов и други. На 22 май форумът е продължи в 6 секции.

В късния следобед е предвидена среща с бивши преподаватели и възпитаници на Филиала. Очаква се на нея да присъства и доц.Костов.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини