„Юнак” падна с 3:4 от „Родопи” в Ардино

В динамичен и атрактивен мач футболистите на „Родопи” победиха „Юнак” като гост с 4:3  в дербито на 19-ия кръг на областното първенство за мъже. В дъждовния неделен ден малкото зрители, които дойдоха на градския стадион в Ардино видяха невиждан за родните терени седем-голов трилър. Сред феновете бяха кметът на община Ардино Ресми Мурад и президентът на  „Юнак ” Джейлан Муталибов. Тук бе и градоначалникът на община Момчилград инж. Ердинч Хайрула, който има и картотекира в местния отбор. Той не се появи в игра, тъй като е нямало достатъчна подготовка.

Двата отбора показаха качествена игра и двубоят изобилстваше от положения и пред двете врати. В герой на мача се превърна момчилградчанинът Тончо Стефанов,

бивш играч на първодивизионните шведски отбори „Малмьо” и „Сирианска” и на „Спартак” (Варна). Головете, донесли трите точки на „Родопи”, бяха дело на Гюрай Аптула, Сезгин Али, Тончо Стефанов и Ашкън Шериф. Точни за домакините бяха Гюрай Бекир, Ахмед Солак и Любомир Стефанов. С тази победа  „Родопи” се откъсна на три точки пред втория „Джебел”. Момчетата на треньора Ерол Мехмед вече имат  40 точки в актива си и продължават да оглавяват  класирането два кръга преки края на областния шампионат.

Домакините от Ардино започнаха мача блестящо, след като Гюрай Бекир вкара за 1:0 още в 11-ата минута след груба грешка в защитата на гостите. Радостта на ардинци обаче трая кратко. В 19-ата минута главният съдия на мача Павел Драганов отсъди дузпа, заради игра с ръка  в наказателното поле на Емрах Шакиров. Спорната дузпа доведе до неприятни емоции на терена. Футболистите на „Юнак” обградиха рефера и в продължение на няколко минути оспорваха решението му. В крайна сметка зад топката застана капитанът на „Родопи” Гюрай Аптула, който бе безпогрешен от бялата точка.

В края на полувремето отново Гюрай Аптула изпълни корнер и Сезгин Али надскочи всички, за да вкара с глава и даде преднина на „Родопи”. Така двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 1:2 в полза на гостите от Момчилград.

Второто полувреме започна със силен натиск на „Родопи”, които играеха доста по-съсредоточено, особено в защита. В 69-ата минута възпитаниците на Ерол Мехмед стигнаха до трети гол, дело на Тончо Стефанов след перфектно изпълнен пряк свободен удар. Натискът на гостите се засили и шест минути по-късно „Юнак” бе попарен повторно. След центриране в наказателното поле, този път влезлият през втората част Ашкън Шериф бе оставен непокрит и от близка дистанция се отчете за класическото 1:4.

Впоследствие гостите от Момчилград намалиха оборотите и това даде възможност на „Юнак” да се върне в мача. Домакините намалиха на 2:4  в 81-ата минута чрез Ахмед Солак.  В 88-ата минута Рефик Халил подаде топката на Любомир Стефанов, който с отличен рейд преодоля защитник на гостите и озовал се сам срещу Бисер Чаушев прати коженото кълбо в мрежата  за 3:4.  В 90-та минута Ахмед Солак навлезе в наказателното поле и опасно шутира от няколко метра. За съжаление на домакините обаче топката излезе в аут.

Въпреки негативния резултат наставникът на „Юнак" Ферди Велиев остана доволен от старанието на своите възпитаници. Имахме много контузени играчи. Не заслужавахме загубата и мисля, че бяхме достоен съперник на своя противник, каза Велиев. Той уточни, че изключително е разочарован от съдийството на мача, особено от главния рефер Павел Драганов.
Селекционерът на гостите Ерол Мехмед отбеляза, че са постигнали измъчена, но сладка победа. Според него двата отбора са показали добър футбол за областното първенство, а теренът на стадиона в Ардино въпреки дъждовното време е бил в отлично състояние.  

В следващия кръг отборът на „Юнак” гостува на „Джебел”, а „Родопи” приема у дома „Върбица”.  Срещите ще се изиграят в неделя от 17.00 часа.

Гюнер Шукри

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини