ГЕРБ не откри мераклия за общ кандидат за кмет на Кърджали

ГЕРБ не може да намери мераклия за кмет на Кърджали, който да представлява широка коалиция срещу ДПС. Герберите търсят под дърво и камък обединителна фигура, но получават откази,научи Кърджали бг вести. Затова от партията обмислят вариант за самостоятелен кандидат. Не е изключено той да получи подкрепата от формации като Атака и ПК „Тракия”,но не и в рамките на обща коалиция, твърдят осведомени.

  Вариантът за партиен кандидат стана актуален, след като стана ясно, че голяма част от политическите формации ще играят самостоятелно на изборите в Кърджали. Откритата конфронтация с БСП изключва възможността за партниране. СДС и НДСВ готвят свои кандидати и листи.

 Вестник „Сега” и  местни медии побързаха да обявят народният представител Цвета Караянчева за евентуалния кандидат на ГЕРБ, но тя категорично отрече да е номинирана от партийното ръководство. Името й не се споменава и сред двадесетината депутати от ГЕРБ заявили желание пред Бойко Борисов да се преборят в своите избирателни райони за кметските постове. Караянчева призна обаче, че е спрягана в партиен анализ. Все още  не е ясен резултатът от анкетата в редиците на герберите, която трябва да очертае номинациите за Кърджали.

  Както първи Кърджали бг вести писа много вероятна е кандидатурата на областния управител Иванка Таушанова. Последните действия й спечелиха сериозни симпатии сред партийите членове и симпатизанти. Таушанова затвори паркинга пред комплекс „Орфей”,зае твърда позиция срещу замърсаването на въздуха от ОЦК, успя да прекрати бойкота на общинските кметове. Самата Таушанова не е крила желанието си да пребори Хасан Азис в пряк двубой за кметския стол.

  Една от причините герберите да не бързат с обявяването на своя кандидат за кмет на Кърджали са и опасенията им от евентуален черен пиар от страна на техните опоненти. Ако нагласите са претендентът за Белия кораб да бъде обявен в последния момент, то това при всички случаи ще е популярна фигура, а не ново лице.

  Очакват се обаче резултатите от номинациите от партийната анкета и позицията на общинската организация. Последната дума ще има Бойко Борисов.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини