Абитуриентките в Кърджали луднаха по тоалети от сериалите

 Кърджалийските абитуриентки търсят рокли като тези от турските и български сериали, излъчвани по комшийските и нашите телевизии. Тоалетите на героините от „Лиспопад”,”Перла” ,”Стъклен дом” са завладели умовете на младите дами от столицата на Източните Родопи. По-малко са тези, които искат да приличат на фолкдивите от Пайнер.

  Прическите обаче са в полза на  сериалите. Абитуриентките искат нещо по раздвижено, по небрежно, не толкова официално, казват от студио за красота „Ню вижън”.

 Търговците в града са ориентирали своите колекции към предпочитанията на младите клиенти, готвещи се за баловете. Два от магазините в града с едно и също име-Елеганс се опитват да задоволят търсенето на тоалети в съзвучие с тенденциите от сериалите. Предлагат се както дълги вечерни ,така и къси рокли за през деня.

Напливът е голям въпреки, че вече повечето абитуриенти са избрали тоалети. В магазин Елеганс срещу Червения кръст се купуват рокли произведени в Истанбул. Девойките искат да се идентифицират с героините от турските сериали. Държат моделите да са уникални. Няма шанс да се повторят. Цените варират от 90 до 300 лева. Материите са разнообразни. Колекцията на магазина е основно за балове и сватби.Търсят се рокли с марката „Daul”.

  В магазин Елеганс срещу стария окръжен съвет казват, че хитът са роклите в лилаво и червено от български производители. Има предпочитания и към сивото и „леопарда”. Вечерните дълги рокли са най-ценени от абитуриентките.  Материите са сатен, жоржет, естествена коприна, тафта. Търсят се модели украсени с изкуствени камъни. Цените на роклите варират от 70 до 370 лева.

  В „Ню вижън” споделят, че младите дами още от сега носят снимки на тоалетите си за да си заръчат маникюр и прическа. Очаква се бум на ноктопластиките, въпреки че сега на мода са късите маникюри.

  Кавалерите се връщат към мъжките костюми. Търсят се материи като сатен и студена вълна. Предлагат се тоалети на фирма „Картел”. Ризите, предпочитани от младите са  на „Вегеа”- Габрово. Един абитуриент  излиза 200-250 лева, ако искате да го облечете с българска конфекция,твърдят търговците.

  Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини