Млади кърджалийци обраха наградите на театрален фестивал в Бургас

Театрално-музикалната формация „Асара” при Професионалната гимназия по икономика „Алеко Константинов” обра наградите на завършилия на 2 май VІІ Младежки театрален фестивал „Бургаски изгреви”. Нашите млади театрали се представиха с постановката „Щастливецът” с режисьор Гълъб Бучуков.

  „Асара” спочели специалната награда на журито за спектакъл с изключително актуално звучение в категорията за училищни състави. Театралите от ПГИ Алеко Константинов бяха отличени с Голямата награда на организаторите на фестивала –Арт център „Компас”.

Самият Гълъб Бочуков  получи наградата за оригинална интерпретация и режисура.

   Фестивалът се проведе под егидата на областния управител на Бургас със съдействието на общината. В него участваха рекорден брой детски и младежки театрални състави. Бяха изнесени 24 представления от различни жанрове.

  На сцените на Драматичен театър „Адриана Будевска”, Куклен театър и Военен клуб се представиха театрални формации в три възрастови групи: до 14 год., от 14 до 18 год. и от 18 до 27 год.,разпределени в две категории-училищни и извънучилищни състави. Оценява ги седемчленно жури с председател Пантелей Пантелеев.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини