СДС в Кърджали :Белене ще зароби България!

Борис Марков

Изграждането на атомната централа в „Белене” ще се превърне в икономическо робство на България за следващите 40 години. Централата ще бъде руска и ще носи печалба за Русия,а не на България. Мит е, че ще произвежда евтин ток. Токът ще бъде скъп. Така както” Лукойл” е руска фирма и произвежда скъпи горива.  Това заяви в Кърджали шефът на предизборния щаб на СДС  Борис Марков. Той  е в Кърджали заедно с секретарят на синята партия Димитър Иванов за среща с актива и членове на СДС .

 Според Марков комисионите за Белена са разплатени. Комунистите са ги прибрали и сега от тях се очаква да покажат резултат. Затова и президентът Първанов натискал за централата. Той бързал докато още БСП има властови позиции в определени сфери. Искането на президента да се проведе референдум за централата преди вота през есента е популизъм. В момента Европейския съюз умува  за мораториум върху ядрените централи. Докато не стане ясна европейската позиция, референдумът ще бъде само опит да се предрешат нещата и да се изпревари становището на ЕС, каза още Марков.

Той посочи, че строителството на два нови реактора в Козлодуй  ще бъде по евтино и ефективно.  Там има изградена инфраструктура. Проектът „Белене” е необоснован и обслужва само руските интереси и тези на хората, които ги прокарват в България. Той се превръща във водораздел за национално отговорните партии и националните предатели, смята Марков.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини