СДС преговаря с 5 партии за коалиция в Кърджали

Дора Христова

СДС в Кърджали преговаря с 5 десни и центристки формации за съставяне на широка коалиция за местните избори. Разчитаме и на силна гражданска квота, от която градът ни има нужда. Окончателно яснота по въпроса дали ще се издигне общ кандидат за кмет на дясно-центристка коалиция ще има през май. Това съобщи за медиите общинският лидер на сините в Кърджали Дора Христова. Тя подчерта ,че целта на  коалицията е да обедини хора от различни етноси. Позицията ще бъде ясна след обявяването на президентската кандидатура на десницата.

ДПС е силна партия с добра структура. Всеки който се е заиграл срещу  Движението е страдал. Ние гледаме сериозно на отношенията си с тази формация. Това каза от своя страна Борис Марков, шеф на предизборния щаб на сините.

Той  отбеляза, че лакмус за отношенията ще бъде обединяването на десни и центристи около единна кандидатура за президент на страната. Очакваме това да е човек с политически опит, но без да е обременен от миналото.  Няма да има реставрация на личност от прехода, подчерта Марков.

 Той бе категоричен, че не се очаква обща кандидатура с ГЕРБ за президент. Въпреки това гласът на сините се чувал добре от Байко Борисов. Затова те се надяват да бъде освободен земеделският министър Мирослав Найденов. Няма оставка, която да сме поискали е да не сме получили. Найденов се занимава само с пиар, а не гледа интересите на земеделските производители. В скоро време го очакваме да жонглира с плодове и зеленчуци по телевизията, каза още Марков.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини