Жельо Желев в Кърджали: ЕС се нуждае от Турция и Русия

Жельо Желев

  Експрезидентът Жельо Желев се обяви в Кърджали за влизането на Турция и Русия в Европейският съюз. Трябва да има демократична формация , която да се противопостави на тоталитарен Китай, който вече е втората световна сила. В азиатската държава не се зачитат човешките права. Тя е непредвидима. Трябва да има сили които да я сдържат. Това каза бившият държавен глава пред студенти и общественици от Кърджали, препълнили аудитория на филиала „Л.Каравелов” на Пловдивския университет .

 Експрезидентът сподели, че светът се развива много динамично. Процеси текат, както на Балканите така и в Арабския свят. Става разместване на огромни пластове в глобалния свят. На преден план излизат колоси като Бразилия и Индия, каза още бившият държавен глава.

Българският политически и етнически модел работи добре. Ние не допуснахме кръвопролития като в Румъния, нито кланета като в бивша Югославия, подчерта Жельо Желев.

Експрезидентът  отбеляза,  че в момента в страната няма алтернатива на управляващата партия ГЕРБ. Тя е първата политическа сила предприела реални действия срещу организираната престъпност и мафиотските структури.

Изграждането на магистрали ще оживи икономиката. Без тях страната ни е като старчески организъм със запушени артерии, подчерта политикът.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини