Млади ротарианци пестят пари, купуват количка на болницата

Млади ротарианци подариха на травматологичното отделение на болницата в Кърджали инвалидна количка. Половин година членовете на Интер акт  секцията към  Ротари клуб в града  са събирали средствата за да закупят подаръка. Те са продавали в училища и на други обществени места силиконови гривни за да набавят парите. Над 500 силиконови гривни са успели да пласират находчивите младежи. С парите те са закупили за хиляда лева инвалидния стол.

Днес  те връчиха дарението на екипа на травматологичното отделение с шеф д-р Георгиев. Проявата е в навечерието на Международния ден на здравето-7 април.

Президентът на Интер акт  Петя Бонева сподели, че са събрали парите в рамките на кампанията „Приятел за приятел”. Правим често благотворителни акции. Действаме абсолютно безкористно. Често посещаваме дома за деца и старческия дом. Собственоръчно боядисвахме помещения там, сподели Бонева.

 Поредната акция на младите ротарианци е почистването на Кърджали. Те призовават връстниците си  да се присъединят към инициативата „Да почистим Кърджали за един ден.”  На 9 април всички се събират пред паметника на Васил Левски в центъра на Кърджали. От тук се разпределят за трите парка-Градската градина, Простор и Горубсо.

Това са хора на бъдещето. Те проявяват човешко благородство. Имахме въпиюща нужда от тази количка. Благодаря им,каза д-р Георгиев, шеф на травматологичното отделение на болницата.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини