Снимат "Аватар 2" в България

Водят се преговори с няколко държави за снимки на части от "Аватар 2", но най-голям шанс за "сцена" на продължението на хитовия блокбъстър има България, заяви пред журналисти говорител на Twentieth Century Fox.

Действието на дългоочаквания проект, чиято премиера ще бъде на 19 декември 2014г., ще се развива в океана на Пандора. Въпреки това обаче, в сценария на Джеймс Камерън има сцени от футуристични подземни катакомби на древен град.

Наблюдатели от Twentieth Century Fox са се спрели на българските пещери Дяволското гърло и Съевата дупка, които според тях ще са много подходящ терен за снимките.

В момента американската компания води преговори с българското министерство на културата.

От Twentieth Century Fox са обещали да използват български статисти, и дори да поверят една от централните епизодични роли във филма на известен български актьор. По неофициални данни те са се спрели на Стефан Данаилов, защото той е безспорен авторитет в българското кино, а и за него се е застъпил лично американският посланик у нас Джеймс Уорлик, с когото си партнираха за кратко в "Стъклен дом".

Ролята, в която трябва да се въплъти Ламбо, е на стария и мъдър пазител на древния град. Именно ангажиментът на бившия министър на културата в сериала "Стъклен дом" обаче, може да създаде проблем. Снимачният му график е много натоварен и освен ако сценаристите не решат да го отстранят временно, Данаилов може и да не успее да стане част от култовия проект.

В българските кино среди вече се спрягат имената на евентуалните "резерви". Първи сред обсъжданите е Джоко Росич заради въздействащата му харизма и уникалния му глас. Някои дори предлагат като вариант Коцето Калки, впечатлени от особеното му духовно излъчване и афинитета му към мистичното.

Имайки предвид мащабите на този проект, Министерството на културата е решило да даде възможност на българските граждани сами да предложат най-подходящия според тях актьор за ролята.

Предложенията си можете да изпращате на официалната поща на проекта "BG AVATAR" Chestit1April@maytap.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини