Love.net: Пусни ми, ако можеш

Захари Бахаров и Диляна Попова като двойка на екрана. Снимка: Мирамар филм

Двойствен живот, бързи флиртове и пълна анонимност. Това е виртуалната игра, в която се забъркват героите от новия български филм „Love.net”. Тръгва от 1 април. Засега във всички градове, в които има кина в България, в около 30 киносалона.

Продукцията е игрален дебют на режисьора Илиян Джевелеков, познат като продуцент на „Дзифт”.  

Главните роли са поверени на Христо Шопов, Лилия Маравиля, Захари Бахаров, Диана Добрева, Койна Русева, Владимир Пенев, Диляна Попова.

Историята се занимава със съдбите на няколко персонажа, които прекарват доста време в интернет пространството и които зависят или по-скоро са зависими от него.

Докъде може да стигне всеки, сърфирайки из нета, кой е животът, който иска да води – реалният или виртуалният? За тези и други неща си поговорихме с режисьора на „Love.net”.

Това е вашият дебют в игралното кино, но имате опит в документалното. Освен това идеята за филма е дошла още през 2004 г., когато виждате какъв живот кипи в реални интернет сайтове за запознанства. Може ли да се каже, че истината е по-интересна от измислицата?

Илиян Джевелеков: Има един много тънък момент. Реалният живот в интернет и най-вече в сайтовете за запознанства има специален канал на комуникация. Говорим за писмена реч. Хората си пишат. Това нещо остава и затова е много любопитно. Преди да започнат снимките на филма, организирахме акция в интернет, за да направим проучване какво се случва там. Получихме едни напълно готови истории. Влизаш в компютъра и четеш.

Персонажите във филма ви използват интернет като маска, зад която те могат да бъдат всеки и да направят всичко.

Илиян Джевелеков: В интернет всеки може да пласира такава самоличност, която е мечтал. Там можеш да пуснеш един профил без снимка и да се представиш за какъвто си искаш. Въпросът е какво се случва след това.

Цялото интервю на dnes.bg

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини