Млади журналисти от Стремци пишат за Ардино

Преди началото на пролетната ваканция на еднодневно посещение в Ардино

бяха учениците от клуба на младия журналист и танцовата група  към читалище „Огнище” в кърджалийското село Стремци. Възпитаниците на местното основно училище „Св.Св.Кирил и Методий” бяха водени от секретаря на духовното средище Гюлсер Халил и журналиста Петър Рашков.

В Ардино младите журналисти и танцьори посетиха за първи път един от най-красивите места в Родопа планина - Дяволският мост, като изминаха пеша близо 10 км. по маршрута. По късно всички се разходиха в новия парк „Нилюфер” и останаха впечетлени от съвременните спортни съоръжения за деца, млади и възрастни. Снимаха се за спомен. Посетиха и местната джамия, а на връщане се отбиха и в туристическия комплекс „Бели брези”. Всички останаха много доволни от екскурзията и споделиха, че дълго ще пазят спомена за нея.

Идеята дойде спонтанно. Решихме децата да видят нещо различно. За тях това е развлечение, което рядко им се отдава в едно малко населено място. Предполагам, че ще имат и много материали за следващия втори брой на читалищния вестник, сподели Петър Рашков.

Секретарят на читалище „Огнище” Гюлсер Халил поясни, че целта на клуба на младия журналист е учениците да овладеят по-добре български език, да придобият журналистически умения. За реализирането на идеята е помогнал много и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Тя изказва своята сърдечна благодарност към ръководството на местното основно училище „Св.Св.Кирил и Методий” в лицето на директора Любомир Първанов, които са осигурили безплатен превоз за децата.

Останах впечетлена от чистота на града, а най-много ми хареса Дяволският мост. Надявам се отново да посетя този красив кът от нашата страна, каза 14-годишната Бенай Емин от клуба на младия журналист.

Гюнер Шукри

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини