Повече от двама се опитали да убият Ерсун. Преглед на регионалния печат

„Стената на язовир Кърджали –епицентър на земетресение?”.Това е водещото заглавие на „Нов живот”.Всекидневникът опровергава физик от Димитровград, според който причината за труса е пълненето и изпразването на чашата на язовир „Студен кладенец”. Цитира се дежурният сеизмолог в Геофизичния инситут към БАН, който определя твърденията като несериозни. Оказва се, че сеизмологичната станция в Кърджали не работи поради пенсиониране на служителката.

   На първа страница „Арда нюз” отделя внимание на опита да бъде разцепено обединението на животновъдите. Цитира се председателят на животновъдната кооперация „Родопски звън” и лидер на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов, който опровергава появили се в медиите публикации, че е присвоил средства от европроект.

 Всекидневникът отделя място ин на районният мюфтия Бейхан Мехмед, който очаква да се установят авторите на фалшиви призовки, спрели делегати за националната мюсюлманска конференция.

 Повече от двама са се опитали да убият Ерсун,твърди на първа страница „Родопи 24 х7”.Вестникът цитира апелативната прокуратура. На този етап обвиняеми са   милионерът Александър Маринов Христов-Али и синът му Тончо.

Медията се позовава на народният представител Цвета Караянчева, според която много пари се насочват към селата на общината, но малко към кварталите на Кърджали.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини