Деца от наше училище в олимпиада по здравословно хранене

Във връзка с националната стратегия за изграждане на навици за здравословен начин на живот сред подрастващите стартира Първата национална олимпиада по здравословно хранене – една инициатива на Министерството на образованието, младежта и науката. В олимпиадата са избрани да участват 120 училища от 13 града в страната. За област Кърджали е определено Основно училище „Св.Св.Кирил и Методий” град Кърджали. Днес беше даден старт на олимпиадата за областта от началника на Регионалния инспекторат по образование – г-жа Емилия Владева.

             Учениците от трети и четвърти клас демонстрираха своите знания по здравословно хранене. С мултимедийна презентация представена от Георги Събев от ІV”а” клас, децата се запознаха с основните цели на олимпиадата. Децата от ІІІ”а” клас пяха, танцуваха и играха, проверяваха своите знания за здравословното хранене. Учениците от Професионална гимназия по селско и горско стопанство поздравиха своите малки приятели, почерпиха ги с ябълки от училищната плодна градина и ги поканиха да се грижат заедно с тях за плодните дръвчета.

           Директорът на училището – г-жа Лиляна Янкова сподели, че след априлската ваканция олимпиадата започва с провеждането на 3 образователни урока в часа на класа на теми: „Хранителна пирамида”, „Правилно хранене”, „Какво има в храната”.   Всяко дете получи специална тетрадка с която ще работи през Втория етап на Олимпиадата до 01.05.2011г. Третият етап започва от 01.05. до 15.05., в който всеки ученик ще решава тест със „затворен” тип въпроси на националния сайт. Награди са предвидени за класа и за училището- първенец .

          Успех на малките ученици от Основно училище „Св.Св.Кирил и Методий” град Кърджали. Пожелаваме им да спечелят кулинарен празник с Ути Бъчваров!

          Редакция на училищния вестник на ОУ”Св.св.Кирил и Методий”

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини