Soul Food кухня - радост за сетивата, здравословно и с аромат на дома

Чували ли сте за Soul Food кухнята или популярна още като „черна кухня“. Този тип ястия се характеризират с бавно готвене, нежни текстури и перфектен баланс на подправките, разказва Джени Адло от Voice of America (VOA).

„Нещата се готвят бавно, готвят се дълго, сготвени са, докато омекнат, подправени са до съвършенство, могат да са пикантни, сладки и със сигурност приятни като текстура. Всичко, което има носталгия, когато го изядете, просто ви напомня за дома. Това са всъщност нещата, които оформят нашата храна“, посочи шеф Тарин Кънингам.

„Нашето семейство израснахме, ядейки бекон, пуешко, колбаси, яйца, а зърнената закуска ни държи сити за няколко часа“, споделя посетител в ресторанта на шеф Кънингам.

„Беше труден път в обучението, както и в това да се образовам за този тип храна, но след това предадох наученото“, разказа Пийс Риъдбърг, собственик на ресторант, посочва Voice of America (VOA).

По думите му е предизвикателство да имаш високо кръвно налягане, диабет и има прости неща, които може да се направят, за да се храниш здравословно, но е трудно за промяна, защото е свързано с психическата ни настройка.

„Вероятно някой може да си помисли, че няма нужда от това пиле или точно от тази мазнина, или пък точно от този зеленчук тук, но вероятно това е перфектната комбинация и нашата кухня е като хранителен оазис в някой квартал“, посочва още шеф Кънингам и допълва, че идеята е хората наистина да идват и да се наслаждават на храната, която има вкус на дома и не им вреди в дългосрочен план, а ги кара да се чувстват приповдигнати и жизнени, когато си тръгват.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини