Сините от Кърджали се поклониха пред жертвите в лагера „Слънчев бряг”

Петнадесет привърженици на СДС от Кърджали се включиха в традиционното поклонение пред жертвите тоталитаризма от лагера „Слънчев бряг” край Ловеч.Към тях се присъединиха и кърджалийци на преклонна възраст,репресирани от комунистическия режим.

Присъствието ни бе знаково.СДС бе единствената формация,която представяше Кърджали на това поклонение.В Източните Родопи много се знае за жертвите на тоталитаризма от времето на Възродителния процес,но малко за жертвите на комунизма от предходните години.Това го няма в учебниците и младите хора дори не подозират какви репресии са извършвали българи върху българи.Това заяви за Кърджали бг вести общинският лидер на СДС Дора Христова.

Битката срещу тоталитаризма не е спечелена окончателно и тя ще се води през  целия ни съзнателен живот  и ще бъде продължена от нашите деца и внуци. Винаги тоталитарните режими ще правят опит да се връщат в България и навсякъде по света. Затова СДС завинаги ще остане антикомунистическа партия Това заяви председателят на СДС Мартин Димитров . Той подчерта, че саможертвата на всички загинали от репресиите на комунистическия режим не трябва да бъде забравяна, защото те са дали живота си, за да е възможно днес да се живее в демократична държава, в която всеки да е свободен да изразява мнението си. Тази битка трябва да се води всеки ден, битка, в която да остояваме идеалите и целите си, за да може България да бъде силна европейска държава, бе категоричен синият лидер.

На възпоменанието присъстваха депутатите от СДС Ваньо Шарков, Цветан Костов, Димо  Гяуров, Кирчо Димитров, Лъчезар Тошев  и  Любомир Иванов, Главният секретар Димитър Иванов, зам.-председателите на партията Румен Христов и Любен Ковачев, кмета на община Свищов Станислав Благов, Георги Митев - областен председател на СДС Ловеч, общинския председател на СДС Ловеч Иван Арабаджиев, представители на Съюза на репресираните и членове и ръководства на СДС от цялата страна.  Бяха положени венци и цветя и бе отслужена панихида от Негово Високо Преосвещенство ловченския владика Гавриил. С едноминутно мълчание бе отдадена почит на невинните жертви на комунизма.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини