Младите от ДПС стъпиха на Дяволския мост

По повод настъпването на пролетта в събота Областният съвет на Младежко ДПС в Кърджали организира поход до Дяволския мост край Ардино. В инициативата се включиха около 500 младежи от местните общински структури на Движението за права и свободи в областта, като най-многобройна бе групата от Кърджали. Младите хора на Догановата партия бяха водени от председателя на областния съвет Ахмед Хабиб и председателите на местните общински структури Байрям Байрям (Кърджали), Бахтияр Ходжов (Ардино), Юмер Юсеин (Момчилград) и Сейфи Мехмедали (Джебел). Официален гост на похода бе членът на ЦОС на МДПС Айхан Етем.

В Ардино участниците бяха посрещнати от председателя на Общинския съвет на ДПС и кмет на община Ардино Ресми Мурад. Поздравявам младежите за инициативата. По този начин популяризират историческите, културни и архитектурни забележителности, намиращи се на територията на областта. Опознават се и се концентрират на мероприятия, които са здравословни и полезни, вместо да седят пред компютрите или да стоят в заведенията. Трябва да се организират повече подобни мероприятия за сплотяване на младежката организация, сподели Ресми Мурад.

За щастие на участниците съботният ден беше много слънчев и те изминаха пеша близо 10 км. по маршрута. Походът беше първи за много от тях и със сигурност ще остави дълбоки спомени за много емоционални моменти и невероятни преживявания, а също и за нови приятелства. Организаторите бяха осигурили храна и вода за всички участници.

Председателят на общинския съвет на Младежкото ДПС в Кърджали Байрям Байрям отбеляза, че за втора поредна година участват в подобна инициатива по повод настъпването на пролетта. Миналата година посетихме средновековната крепост „Моняк” близо до село Широко поле. Целта е младите хора да опознаят Родопите и да прекарат един хубав ден сред природата. Надявам се тези мероприятия да станат традиционни, допълни той.

Председателят на общинския съвет на Младежкото ДПС в Ардино Бахтияр Ходжов заяви, че Дяволския мост е един от най-красивите забележителности в страната ни и трябва да придобие по-голяма известност.

От своя страна колегата му от Момчилград Юмер Юсеин се обърна с благодарност

към всички младежи от областта, които гласуваха за Перперикон и Татул в анкетата на в. „Стандарт” -10-те чудеса на България”.

Председателят на Общинския съвет на Младежкото ДПС в Джебел Сейфи Мехмедали уточни, че походът е бил детайлно планиран от общинските съвети на Младежко ДПС. Красивата природа, съчетана със средновековен мост на река Арда, със своята уникална архитектура ни очарова. По лицата на младите хора се четеше огромно задоволство и открито възхищение. Това ни наведе до мисълта за по-често организиране на подобни дейности. От името на младежите от община Джебел изказвам благодарности на всички, които допринесоха за успешното осъществяване на тази инициатива, подчерта той.

23 годишната Наиме Мустафа от Момчилград за първи път посещава Дяволският мост, който е и паметник на архитектурното изкуство. Уча във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий”. За инициативата научих от социалната мрежа „Фейсбук”. Много съм развълнувана. Стана един красив и интересен поход. Тук се срещнаха много младежи от областта и се сплотиха още повече. С похода искаме да покажем, че природата трябва да се уважава и в планината е най-добре да се ходи пеша, сподели тя.

Гюнер Шукри

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини