Етнически турчин дарява с портрети на Апостола български политици

Назми Мюмюн

Кърджалиецът Назми Мюмюн има необичайно хоби - подарява протрети на Апостола на българската свобода Васил Левски на приятели, познати, институции. Само за последните две години от него са получили ценните репродукции над сто души. Назми Мюмюн е връчил портрети на Апостола на министри, депутати, шефове на полицейски управления, кметове на общини, общественици, обикновени граждани. Сред получилите ги са депутатът Димчо Михалевски, кметът на Кърджали Хасан Азис, председателят на общинския съвет Сейфи Неджиб и др. Често ликът на Васил Левски „влиза” в училищни кабинети. Наскоро го получи и д-р Йорданка Господинова, директор на Дома за медико-социални грижи за деца в Кърджали.

Идеите на Апостола за чиста и свята република, в която всички независимо от етнос и вяра да живеят като братя, са много актуални в наше време. Мнозина искат да ни противопоставят. Най-често това са политици. Затова подарявам този лик на хора, които са обществено ангажирани, за да им напомням завета на Васил Левски, сподели за Кърджали бг вести Назми Мюмюн.

Той притежава пет вида репродукции с лика на Апостола. Според човека подбира и портрета. На някои от тях Васил Левски е с по-твърдо изражение, на други е с по-благ израз.

Назми Мюмюн е известен с това, че държи офис в центъра на Кърджали, който събира червения елит. Той се нарича „На всеки километър”. Тук идват депутати, министри, политици от червените редици. Неговият собственик е известен с прозвището Кармазъ Назми/Червеният Назми/.

В офиса „На всеки километър” можете да си закупите портрети на Ботев, Вазов, Вапцаров. Разбира се голямо предлагане има за партийните другари - ликове на Маркс, Ленин, Сталин, Тодор Живков. Много често се купуват и портретите на Ататюрк и пролетарския поет Назъм Хикмет.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини