Избраха Хакиф Емин в ръководството на омбудсманите

Омбудсманът на Кърджали Хакиф Емин бе избран за член на ръководството на Националното сдружение на местните обществени посредници в Република България. Хакиф Емин бе единственият, чиято кандидатура бе подкрепена от абсолютно всички членове  по време на Общото събрание на организацията. Първоначално той бе  номиниран за председател  на Управителния съвет,  но си направи отвод.  Обществените посредници гласуваха да бъде един от петимата членове на Управителния съвет.  Възложено му бе със своя опит да съдейства за разширяване на сдружението, за създаването на институцията обществен посредник и в други общини на страната.

  Ще припомним , че Хакиф Емин е единственият общински омбудсман в България ,  избран с пълен консенсус от общинските съветници.

  По негово предложение Общото събрание на Националното сдружение на местните обществени посредници в Република България избра за свой председател  Мишо Бахов от Нова Загора.  Хакиф Емин се аргументира, че бъдещият лидер на организацията трябва да е човек от централната част на страната, за да има по голяма оперативност при срещите на ръководството и самото сдружение.Сред кандидатите за поста бяха омбудсманите на София,Батак,Казанлък.

  В Националното сдружение на местните посредници в Република България членуват 24 омбудсмана.Едва 10 на сто от общините в страната имат институцията обществен посредник,сочи статистиката.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини